Bøger / faglitteratur

Ultrakvinderne : om seje kvinder og ekstreme løb


Beskrivelse


Om forfatterens personlige rejse ind i ultraløbsverdenen og om markante, kvindelige ultraløbere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2019

af

af

Merete Trap

d. 5. mar. 2019

Ultraløb er betegnelsen på et løb på 50 km eller mere, og et løb kraftigt domineret af mænd. Men i denne nye bog, fortæller ultraløber Mette Birk Jensen om de mange kvinder, der er passionerede omkring ekstremsporten ultraløb. For sportsinteresserede kvinder.

Bogen er delt op i 10 kapitler med overskrifter som fx "Hvorfor løber man ultraløb?" og "Hvor ekstremt kan det blive?" Herunder er afsnit om den kvindelige psykes velegnethed til ultraløb, om alder, udstyr, kost, træning mm. Undervejs fortælles om markante, kvindelige ultraløbere som amerikanske Catra Corbett, franske Nathalie Mauclair og danske Gitte Hansen. Bogen har farvefotos fra forskellige løb og af forskellige løbere. Bogen er skrevet af journalist og ultraløber Mette Birk Jensen.

Kan bruges som inspiration til kvinder, der gerne vil i gang med ultraløb, eller som er nysgerrige på emnet. Det er fascinerende at læse om, hvordan bogens kvinder har brugt ultraløb som en måde at tackle bl.a. depression og misbrug og også på trods af både høre- og synshandicaps. Det er også en bog om at sætte sig et mål og lykkes med det, og endelig er det en bog om at søge det ekstreme og få fantastiske oplevelser ud af det. Inspirerende på alle måder, også på billedsiden.

Der findes ikke mange bøger på dansk om emnet ultraløb, og ingen kun om den kvindelige vinkel, men nævnes kan Kunsten at villeEkstremløberen og EkstremløberenDer findes ikke mange bøger på dansk om emnet ultraløb, og ingen kun om den kvindelige vinkel, men nævnes kan Kunsten at ville og .