Bøger / faglitteratur til børn

Ulv mod elg


Beskrivelse


En sulten ulv angriber en stor elg. Det blive en kamp på liv og død. Hvem tror du vinder? Med faktabokse om de to dyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2010

af

af

Lars Larsen

d. 31. mar. 2010

"God historie - spændende fakta" fortæller bagsideteksten. En anderledes dyrebog til 9-12-årige, som ikke er til skønlitteratur, og velegnet til oplæsning og samtale sammen med naturinteresserede fra 5 år.

En spændende fortælling om de barske og blodige forhold i naturen, hvor kun den stærkeste overlever. Den velfortalte historie bliver undervejs suppleret af faktabokse med fotos og oplysninger om ulve og elge: størrelse, styrke, udbredelse og oplysninger om adfærd og egenskaber. Der er fin sammenhæng mellem tekst og faktabokse, og Niels Bachs naturalistiske tegninger holdt i grå og blåviolette farver understøtter også fint Lars-Henrik Olsens tekst.

Bogen indgår som den anden titel i serien Hvem vinder? og svarer i layout og opbygning til den forrige, Isbjørn og hvalros (09/45). Der er i øvrigt ikke meget om hverken ulve eller elge på børnebibliotekerne.

En spændende fortælling om de barske og blodige forhold blandt ulve og elge til de 9-12-årige. Også velegnet til oplæsning og samtale sammen med mindre børn.