Bøger / faglitteratur

Ulv : dyret, myten, fremtiden


Beskrivelse


Om ulven som zoologisk dyr, som menneskeskabt myte og om dens fremtid i Danmark og andre steder, hvor der bor mennesker.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 26. nov. 2015

Ulven er kommet til Danmark og nok for at blive her, men den har fået en blandet modtagelse. Bogen beskriver i 3 dele ulven som zoologisk dyr, som menneskeskabt myte og dens fremtid i Danmark og andre steder, der bor mennesker. For alle med interesse for ulve og for den danske natur.

Efter kort introduktion beskrives først ulven som dyr blandt mennesker gennem århundreder kombineret med dyrets biologi. I næste afsnit beskrives ulvens mytiske betydning og fascinationskraft gennem tiden som baggrund for at forklare folks holdninger. I sidste afsnit samles trådene i en beskrivelse af perspektiverne for sameksistens mellem mennesker og ulve. Bogens tone er faktuel og saglig, og der er ikke ret mange, men relevante illustrationer. Omfattende og international litteraturliste.

Nøgternt, godt struktureret og velskrevet kommer forfatteren, der er historiker og fra barn af var fascineret af ulve, godt rundt om emnet i afbalanceret stil og uden at vælge entydigt side i den ofte ophidesde debat om der må og skal være ulve i Danmark eller ej. Det gør bogen til en velgørende oplevelse at læse, og det gør bogen anvendelig i mange år som kilde for både naturinteresserede i alle aldre, opgaveskrivende unge og ved fremtidige debatter.

Der er kommet flere bøger for børn og yngre unge i mere farverigt udstyr og med fokus på biologien, men dette er den første fagbog med et fagligt indhold, der kan skabe en dybere forståelse for ulve og for dens vilkår i nutidens natur.


Kristeligt dagblad

d. 9. jan. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 9. jan. 2016


Flora og fauna

Årg. 121, h. 3/4 (2015)

af

af

Sussie Pagh

Årg. 121, h. 3/4 (2015)