Bøger / faglitteratur til børn

Ulve


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2019

af

af

Pia Gunilla Park

d. 11. feb. 2019

I 2017 vendte ulven tilbage til Danmark efter at have været væk i næsten 200 år.. Men hvordan lever en ulv egentlig? Hvad spiser den? - og skal vi mennesker være bange for den? Denne bog gør dig megaklog på ulve. For 9-12 år.

"Ulve" er opbygget med en indholdsfortegnelse. Hvert kapitel fylder et dobbeltopslag og består af farverige fotos/ illustrationer samt brødtekst med stor typografi og tekstbokse. Sværhedsgrad er lix 28. Indholdet tager os fra start omkring myterne om ulven, eventyr og fabler og det skræmmebillede vi har fået af ulven som et meget farligt og ondt dyr. Derefter lærer vi ulven at kende, dens levesteder og livet i flokken og til sidst hører vi om ulvens historie i Danmark og hvordan ulv og menneske kan leve side om side. Fagbogen afsluttes med en tidstavle, der giver en oversigt over ulvens tilstedeværelse i Danmark gennem tiderne.

En rigtig fin og lækker fagbog om ulve i en god kvalitet, med velvalgt indhold.

For samme alder findes Ulven kommer af Peter H Petersen, som også giver et godt indblik i såvel myter om ulve, deres levevis og ulvenes vej tilbage til Danmark.