Bøger / faglitteratur til børn

Ulve


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 22. mar. 2013

Til børn fra 9 til 11 år. Bogen kan bruges til frilæsning, læsekursus (der er opgaver på www.flachs.dk) og emnearbejde.

I løbet af 14 afsnit fortælles om ulvens udseende og levemåde. Ulve lever i bjerge, skove, ørkner og polarområder. Ulve er flokdyr, som lever i eget territorium, begrænset af duftspor. De er rovdyr og jager i flok, men de kan også æde bær, fugle og fisk. De er stærke dyr, som kan meddele sig til hinanden ved hjælp af forskellige former for kropssprog og hyl. Layoutet ligner de øvrige bøger i serien Små fakta. Et stort farvefoto på hvert opslag, plus flere små farvelagte tegnede billeder, som fint understøtter teksten, som er sat med store typer i få korte linjer. Bagerst resumeres teksten under overskriften: Kort fortalt, og der er litteraturliste og internetadresser.

Der findes en titel Ulve i serien Første fakta fra 2006, hvor de lidt yngre også kan være med. Til samme aldersgruppe som denne nye bog findes titlen Ulve i serien Solstråle bøger fra 2001. I 2010 udkom Ulve i serien Fantastiske dyr for de 10-13-årige.

Trods de korte tekster, får man mange oplysninger om ulve i bogen. Den er farverig og meget indbydende. Da ulven øjensynlig er kommet til Danmark igen, vil bogen nok tiltrække mange læsere.