Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Ulve


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2016

af

af

Stine Bille

d. 25. maj 2016

Læs, lyt og se korte filmklip om ulven. Du kan læse om hvor ulven lever, om de tre ulvearter, hvilke fjender de har, samt hvor i Danmark ulvene lever. For 7-8-årige.

Faktahæfte om ulve. Ulven er kommet tilbage til Danmark, og der lever ca. 2-3 ulveflokke i Jylland. I kort tekst fortælles om ulvens levevis, jagt og bytte, parring og unger. Bogen beskriver dyrets fjender, og forklarer hvorfor ulven har svært ved at leve i Danmark. Fagudtryk er fremhævet med fed skrift, og forklares nederst på siderne. Teksten kan læses op ved hjælp af QR-kode.

Det er en god fagbog, som introducerer læseren til mange naturfaglige begreber. Fotos og de små QR-filmklip understøtter fint den faglige tekst. Muligheden for oplæsning er et plus for bogen. Bogen har lix 17, og kan fint anvendes til faglig læsning i indskolingen.

Der findes en hel del bøger i samme serie fx KrokodillerDanmarks nye dyr, men ikke andre om ulve, hvor teksten kan læses op. I bogen Danmarks nye dyr er et fint afsnit om ulve til denne aldersgruppeDer findes en hel del bøger i samme serie fx Krokodiller, men ikke andre om ulve, hvor teksten kan læses op. I bogen er et fint afsnit om ulve til denne aldersgruppe.