Bøger / skønlitteratur / roman

Ulvefælden


Beskrivelse


I slutningen af 2. verdenskrig vender den unge norske Henry Storm desillusioneret hjem til Oslo. Han har mistet den tro på Quisling og nazisterne, som fik ham til at drage af sted. Han har fået kendskab til tyskernes nye hemmelige våben og vil nu forsøge at forpurre raketprogrammet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 14. feb. 2020

Spionroman om 2. verdenskrig, der handler om spionage mod tyskernes hemmelige våben, V2-raketten. For læsere af spændings- og spionromaner.

Tyskerne er ved at miste grebet om krigen, og begyndelsen til nederlaget er begyndt. Den unge norske Henry Storm vender i 1942 tilbage til Norge, efter at have kæmpet som frivillig på Østfronten mod Sovjetunionen for nazisterne. Han vender hjem desillusioneret og forandret. Han skammer sig over at have kæmpet på, hvad han nu indser, er den forkerte side af krigen. Han finder dog mulighed for at få aflad for skyldfølelsen, da han bliver kontaktet af en tysk efterretningsofficer, der tilbyder ham at fortsætte sin tekniske uddannelse i Tyskland. Da han allerede tidligere har fået nys om et hemmeligt våben, planlægger han at samle efterretninger til de allierede, så han kan ændre krigens gang og råde bod på sin personlige fejltagelse.

Spændende og dramatisk thriller, der bygger på en actionmættet stemning. Den indre kamp, der foregår i Henry, giver bogen en psykologisk dimension, uden at dette overtager temaet fuldstændigt. Denne skildring af, hvad krigen gør ved mennesker, blandes med spion-genren på fin vis. Læsere af spion- og krigsromaner vil finde den interessant. Sproget er lettilgængeligt og skrevet i tredjepersons alvidende fortæller.

Der findes mange spionromaner, hvoraf denne kan minde om fx RastløsCourtneys krig og Courtneys krigDer findes mange spionromaner, hvoraf denne kan minde om fx Rastløs og .


Politiken

d. 12. apr. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. apr. 2020


Jyllands-posten

d. 13. mar. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. mar. 2020