Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ulvegabet


Beskrivelse


Fantasy. Uno skal bestå sin prøve for vise, at han er værdig til at være en af de syv riddere. Han skal stjæle en hest og et kort, som kan redde Riget fra den onde dronning Merles planer. Han bliver hjulpet af en gammel kone, da skelet-mændene er ved at fange ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2009

af

af

Karsten Boll

d. 15. maj 2009

Dette 2. bind ud af 7 i serien Helvedesporten kan læses fra 2. klasse som læsetræning eller fritidslæsning for yndere af fantasygenren. Forsiden og bagsideteksten skal nok fange målgruppen.

Jeg-fortælleren Uno er blevet en af de syv riddere. Han skal bevise sit værd ved at bringe kortet, som viser vej til Det hellige Kar, til troldmanden Kury. Som prøvelse kommer han til at kæmpe mod skelet-krigerne, der viser sig at have hans forsvundne far i flokken. Uno klarer udfordringen og er nu klar til Ulvegabet. Velskrevet og spændende historie, som skal læses i sammenhæng. Lix 10 og stor, åben typografi gør bogen lettilgængelig. De store, tegneserieagtige farveillustrationer af Peter Snejbjerg understøtter på bedste vis historiens indhold.

Samme forfatter har lavet serien Sarin-bøgerne for målgruppen. Ligeledes findes serien Den skjulte nøgle af Ottesen og Lilmoes' serie om Siri Q af samme kvalitet.

Oplagt anskaffelse som fortsættelse til 1. del af serien til fantasy-elskende læsere fra 8 år i 2.-3. klasse.