Bøger / skønlitteratur / roman

Ulvehavet


Beskrivelse


Orm Bjørnedræber og hans stærkt reducerede besætning hutler sig igennem i Miklagård. Da han får frastjålet sit enestående sværd, må de tage kampen op mod mange fjender i uoverskuelige alliancer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2012

af

af

Per Månson

d. 20. mar. 2012

En roman for både læsere af gode knaldromaner og historisk interesserede. Begge grupper skal nok blive tiltrukket af omslaget, der signalerer både vikinger og kamp.

Den tidligere skotske krigskorrespondent Low har nu helt helliget sig forfattergerningen og deltagelse i lokale vikingespil. Ulvehavet er andet bind i serien om den unge høvding Orm Bjørnedræber, der i starten hutler sig igennem med en stærkt reduceret besætning i Miklagård. Her får han også frarøvet sit meget værdifulde sværd med de runer, der viser vej til Attilas skatte. Jagten på at få det igen fører ind i store og komplicerede magtkampe i Mellemøsten og udsætter Orm og hans lille følge for voldsomme kampe, svig og kærlighed. Det er en ramsaltet historie fortalt med megen humor, men også med respektfuld hensyntagen til de faktiske forhold i historien. Sproget sidder lige i øjet i en fin balance mellem det gammeldags/autentiske og det poppede.

Bernard Cornwells historiske romaner er en oplagt sammenligning og med fælles læserskare, men Low er mere løssluppen i stil med Frans G. Bengtssons Røde Orm.

Rigtig god historisk underholdning med mere end et glimt i øjet.


Jyllands-posten

d. 16. juni 2012

af

af

Johnny Harboe

d. 16. juni 2012