Bøger / faglitteratur

Ulvehjerter : en familiekrønike


Beskrivelse


Beretning om livet og kulturen i den pakistanske mehsud-stamme gennem en af stammens sønner Janan. En stamme, hvorfra den pakistanske Taleban-bevægelse rekrutterer mange medlemmer. Mehsud-krigerne har modstået diverse erobrere fra Djengis Khan til britere. De er modige og stolte og samtidig ualmindeligt gæstfrie.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. apr. 2011

Stor interesse for bøger, der journalistisk dokumentarisk beskriver samfund fremmede for den vestlige kultur. Også brugbar som inspiration fx til en større gymnasieopgave.

Puk Damsgaard Andersen (f.1978) har boet i Pakistan og Afghanistan siden 2004. I maj 2010 bliver hun arresteret i Pakistan og anklaget for at være spion og får indrejseforbud. I 2011 er hun Danmarks Radios korrespondent i Mellemøsten. Det er meget nemt at blive forarget over mennesker som ser med glæde på fx 11. september 2001, men det er straks meget sværere at søge forståelse. I en helt fantastisk medrivende dokumentarisk insider-beretning fortæller forfatteren på utrolig modig førstehånd om livet og kulturen i den pakistanske mehsud-stamme. En stamme, hvorfra den pakistanske Taleban-bevægelse rekrutterer. PDA får en invitation fra en at stammens sønner: ": "Det var Janan, der havde inviteret mig til at bo hos familien. Jeg havde mødt ham første gang gennem en ven i Islamabad..." Begivenhederne kulminerer med den meget omtalte udvisning. At det kunne være endt meget værre vidner disse kontante ord fra en af forfatterens pakistanske venner om: "Godt, at efterretningstjenesten smed dig ud af landet i stedet for at slå dig ihjel.".

Oplagt at sammenligne med bøger af Åsne Seierstad, og her synes jeg Puk Damsgaard Andersen lægger sig kvalitetsmæssigt i front.

Fascinerende dokumentarisk førstehånds-beretning, der både er tankevækkende, og samtidig så underholdende som nogen krimi.


Journalisten

2011, nr. 8

af

af

Andreas Marckmann Andreasen

2011, nr. 8


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2015

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 8. maj 2015

Puk Damsgård giver os et fascinerende og til tider skræmmende indblik i tilværelsen hos en pakistansk stammefamilie. I 2010 bliver journalist Puk Damsgård inviteret til at besøge en stammefamilie i Wa...


Jyllands-posten

d. 13. maj 2011

af

af

Anders Jerichow

d. 13. maj 2011


Kristeligt dagblad

d. 11. maj 2011

af

af

Maria Sjøqvist

d. 11. maj 2011