Bøger / skønlitteratur / roman

Ulven fra stepperne


Beskrivelse


Historisk roman om mongolfyrsten Djengis Khan (Temujin) (1162-1227) og grundlæggelsen af det mongolske verdensrige.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

Historiske romaner er oppe i tiden, og en biografiserie over en af verdenshistoriens største erobrere, kan blive dramatisk og spændende ferieunderholdning både for de mange elskere af den genre, men også for dem der bare kan lide en farverig fortælling med drama og intriger.

Engelske Iggulden er allerede kendt som forfatter til en historisk romanserie om Cæsar. Denne gang er det Djengis Khan, der lægger skæbne til Igguldens bredt anlagte fortælling. Iggulden forholder sig loyalt til de få legender der fortæller om khanens liv. Vi møder ham først som dreng, hvor han driver rundt på sletterne sammen med sin familie, der er i konstant krig med de omgivende klaner, og vi følger ham i dette bind til han med sine første spæde sejre kan hævde retten som sin egen klans khan. Tilværelsen på de mongolske stepper i slutningen af 12-hundrede tallet er barsk, og Igguldens lidt skabelonagtige beskrivelse af livet i jurterne virker vel researchet, men også lidt traditionel og gammeldags.

Igguldens egne fire bind om Julius Cæsar er skrevet efter samme læst Og læsere af disse vil kaste sig over denne nye serie også.

Dramatisk, men også lidt traditionelt første bind af en historisk romanserie om Djengis Khans dramatiske liv,.


litteratursiden.dk

d. 16. juli 2007

af

af

Jens Rasmussen

d. 16. juli 2007

Rytterslag, forræderi, brodermord, gæret hoppemælk og spydstegte murmeldyr! Kom bare an! Conn Iggulden har taget et taget tidsmæssigt og geografisk kvantespring fra det gamle Rom til de mongolske ste...


Kristeligt dagblad

d. 5. juli 2007

af

af

Maria Sjøqvist

d. 5. juli 2007


Jyllands-posten

d. 10. aug. 2007

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 10. aug. 2007