Bøger / faglitteratur til børn

Ulven kommer : om ulve i Danmark


Beskrivelse


Om ulven og dens muligheder for at leve i Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. juli 2013

Denne bogs titel er velvalgt lånt fra Æsops berømte fabel, men bogen er ikke en skønlitterær fortælling, men en fagbog om ulve med det omdrejningspunktet, at ulvene er på vej til Danmark. Der er set ulve flere steder i landet, og der er gode muligheder for, at de vil slå sig ned i den danske natur. Bogen kan læses af børn fra 10 år og er relevant ved emne- og projektarbejde eller ved faglig læsning i skolen. Derudover kan bogen også bare læses af interesse.

I ord og billeder fortæller Peter H. Petersen om ulve og om deres muligheder for at leve i Danmark. Teksten er forholdsvis letlæst og illustrationerne består af flotte fotografier, som understøtter teksten. Bogen giver et godt indblik i ulvenes verden og i mulighederne for at ulvene slår sig ned i den danske natur. Bogen afliver desuden mange af myterne og fordommene om ulve og giver læseren et mere positivt syn på dyret.

Bogen kan læses sammen med andre titler om ulve som fx James Maclaines Ulve, 2013, eller Lars-Henrik Olsens Ulv mod elg, 2010.

Flot fagbog om ulve med fokus på dyrets muligheder for at leve i Danmark. Både billedsiden og teksten viser forfatterens store interesse og glæde ved ulve.