Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Ulven


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. juli 2013

Fire små hæfter i forlagsserien Vild med viden mærket numrene 13-15 om fire dyrearter i lommeformat for børn fra 10-13 år, fx forud for en tur til zoo eller til at tage med derhen eller til et naturhistorisk museum.

De fire små hæfter i har udstyr og layout som de øvrige i forlagsserien, fx Kæmpehajen, 2012. Den og de øvrige hidtidige bøger handler om fortidsdyr og fossiler, mens disse fire handler om nulevende dyr, nogle ret truede arter, som fx tigeren. Der bruges farvefotos i vekslende størrelser, kort og tegnet grafik i farver. Teksten er fortællende, båret af fakta, og kommer rundt om forplantning, føde og udbredelse, samt andet særligt ved dyrene, fx om de mange farlige bakterier i komodovaranens bid, som ikke synes at skade dyret selv. På bageste flap kan man læse om fakta i hovedoverskrifter, samt hvor i Danmark, man kan se dyret, fx at Sumatra-tiger kan ses i Aalborg Zoo. På forsidens inderflap præsenteres hæftets forfattere, som er zoologer, en skolelærer og en hortonom. Omslag passer til indhold.

Om ulve har vi flere titler for målgruppen, fx Jen Green Ulve, 2010 og James Maclaine Ulve, 2013. Om tigre har vi også flere titler, fx James Maclaine Tigre, 2012. Vildhunde omtales i bogen Sådan holder jeg hund, 2010 i et afsnit. Vi har ikke bøger for målgruppen om komodovaranen, som denne, men kan fx slås op i netressourcen Verdens dyr.

Det er 4 anvendelige små hæfter, der fx kan bruges i skolen på mellemtrinnet fx ved besøg i zoo eller dyreparker og til mindre opgaver.