Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ulven


Beskrivelse


Johan bliver bange, da han hører nogle lyde i skoven. Han løber men ser pludselig et par lysende øjne. Det er ulve. Han løber med en flok ulve i hælene. Johan klatrer op i et træ, men grenene knækker, og han falder ned. Mor og far hører hans skrig, og de finder ham i skoven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. mar. 2012

Letlæselig bog til frilæsning og læsetræning fra 2. klasse. Lix 8 - hører til forlagets serie Mini gys.

Bogen drejer sig om angst og om at være alene i mørket. Teksten handler om Johan, der er alene på vej hjem gennem en skov. Der er anvendt både en ydre og en indre synsvinkel, så læseren kommer helt tæt på Johans inderste tanker og følelser. Desuden bruger forfatteren korte helsætninger, så man burde opleve temposkift, men det hektiske udebliver og fornemmes i stedet som staccato. Teksten er ikke inddelt i kapitler. Johan bliver bange, da han hører nogle lyde i skoven. Han løber, ser nogle spor, og pludselig et par lysende øjne. Han løber med en flok ulve i hælene. Johan klatrer op i et træ, grenene knækker, og han falder ned. Mor og far hører hans skrig, og de finder ham i skoven. Far tror, det var en hund, og Johan bliver lidt sur. Men da far og mor siger, at han var modig og sej, bliver han glad igen. Komposition og tekstens spændingskurve er stramt konstrueret. Omslaget viser en frygtindgydende ulv med et kæmpegab og et par lysende gule øjne.

Der er mange letlæselige bøger, der drejer sig om at være bange. Senest kom På gale veje af Mogens Lyhne, hvor den gule version er på samme læseniveau. Irma Lauridsen er forfatter til adskillige små gysere.

Historien mangler nerve og sætter sig ikke markante spor. Omslagets illustration vil fange målgruppens interesse, men historien forekommer lang og bliver nok en hurtig læst - og hurtigt glemt oplevelse.