Bøger / faglitteratur til børn

Ulven


Beskrivelse


Om hvor og hvordan ulve lever, hvad de spiser, hvordan de jager deres bytte, opdrager deres unger og holder sammen i flokken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2013

af

af

Inge Lykke

d. 31. maj 2013

Til børn fra 8 til 10 år. Til interesselæsning og til brug ved emnearbejder.

Det sædvanlige flotte layout fra Jeg læser-serien gør sig også gældende i denne bog, hvor det er den grønne farve, som er den dominerende. Flotte farvefotos i alle størrelser, et par gamle tegninger af ulve og gule faktabokse pryder alle sider. Teksten er stor og åben med en ny overskrift på hvert dobbeltopslag. Der fortælles om, at ulven nu er tilbage i Danmark og om ulvens historie i europæisk perspektiv. I størstedelen af bogen får vi en beskrivelse af ulvens levemåde, fx jagt, flokke og unger. Til sidst nævnes i hvilken børnelitteratur ulven optræder, og at alle hunderacer er i familie med ulven. Ulven har lært at mennesker er farlige, fordi vi har jaget dem i mange år. Derfor løber den sin vej, når vi nærmer os.

Små fakta fra Gyldendal har også her i 2013 udsendt en bog med titlen Ulve. Begge disse nye bøger er meget indbydende og flotte. Små fakta bogen koncentrerer sig udelukkende om ulvens levemåde, hvor den foreliggende også omtaler, at ulven nu er i Danmark igen og giver eksempler på den skønlitteratur, hvor den optræder.

Det er en fin lille letlæsningsbog om ulve. Efterspørgslen på ulvebøger er steget, så vi kan godt bruge en titel mere på hylden.