Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ulven


Beskrivelse


På sin 10-års fødselsdag får Sebastian af vide, at han har en kræftknude i det ene knæ, og han bliver indlagt på Rigshospitalet. Han isolerer sig fra alle de andre på hospitalet og vil bare gerne være i fred.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2015

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 13. aug. 2015

På sin 10-års fødselsdag får Sebastian af vide, at han har en kræftknude i det ene knæ og han bliver indlagt på Rigshospitalet. Bogen henvender sig til børn, som har sygdommen inde på livet. Bogen kan selvlæses fra ca. 10 år, men egner sig til højtlæsning fra ca. 8 år.

Sebastian isolerer sig fra alle de andre på hospitalet. Han har ondt i benet og vil bare gerne være i fred. Sygeplejersken Katinka, som påstår hendes oldefar var indianer, hjælper Sebastian med at finde modet til at kæmpe mod sygdommen. Forfatteren Sophie Swerts Knudsen, er oprindelig fra Belgien og skrev bogen på sit modersmål flamsk. Bogen blev taget godt imod i Belgien og hun har nu valgt, at den skal udkomme på dansk. Overskuddet fra salget af bogen går til Børnecancerfonden.

Bogen beskriver på en troværdig måde alle de følelser der er på spil, når sygdom rammer i familien. Jeg vil klart anbefale den til børn, der på en eller anden måde bliver ramt af en alvorlig sygdom. Den vil også sagtens kunne bruges som udgangspunkt for at tage snakken om et svært emne evt. i en klasse, hvor en kammerat pludselig bliver syg.

Der findes en del bøger der omhandler kræft fx Man tuder ikke i sjetteDa Sara fik kræft og alt blev anderledes, som henvender sig til pigerne i samme aldersgruppe eller Da Sara fik kræft og alt blev anderledes, der beskriver hele forløbet omkring indlæggelse osvDer findes en del bøger der omhandler kræft fx Man tuder ikke i sjette, som henvender sig til pigerne i samme aldersgruppe eller , der beskriver hele forløbet omkring indlæggelse osv.