Bøger / skønlitteratur / roman

Ulvene


Beskrivelse


Fantasy. På sin farefulde færd mod Det Mørke Tårn kommer Roland og hans følge til byen Calla Bryn Sturgis, hvor de må hjælpe beboerne i kampen mod Ulvene fra Tordenskoven, der systematisk tager deres børn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2005

af

af

Per Månson

d. 14. juni 2005

Godt nyt til alle fans af Det mørke tårn-serien, der har måttet gå grueligt meget igennem fra første binds første danske udgave i 1991. 5. bind kommer her for første gang på dansk og de to sidste bind er udkommet på engelsk og oversættes forhåbentlig snarest. Det er indviklede universer og historier at holde rede på over så langt et tidsspænd, og selv om der indledes med et resume af de første fire bind, har man ingen mulighed for at stå på uden at have læst dem. Revolvermanden Roland og hans følge drager stadig mod Det mørke tårn og kommer undervejs til byen Calla Bryn Sturgis, hvor de må hjælpe indbyggerne i kampen mod uhyggelige ulve, der på grå heste høster byens børn. Historien er grundfortællingen om det gode mod det onde (i efterordet takkes bl.a. Sergio Leone og Kurosawas De syv samuraier for inspiration) tilsat fantasy. Serien regnes for Kings hovedværk og sælger helt sig selv. Til de utålmodige kunne man overveje at købe de sidste bind i originaludgave.


litteratursiden.dk

d. 27. juli 2004

af

af

Jette S. F. Holst

d. 27. juli 2004

Roland og hans ka-tet møder på deres vej mod Det Mørke Tårn byen Calla. En hyggelig lille by med kun én skygge - ca. hvert 20. år kommer "ulvene" og tager halvdelen af børnene med sig. Men denne gang ...