Bøger / faglitteratur

Ulvens visdom : familieliv, lederskab og leg blandt ulve - og hvad de kan lære os


Beskrivelse


Forfatteren fortæller historier fra ulvens hemmelige liv. Om familierelationer, yngleadfærd, jagt m.m., og beskriver ligheder i forhold til menneskers adfærd.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2019

af

af

Søren Møller

d. 26. mar. 2019

Ulve er i de seneste år genindvandret fra Tyskland til Jylland og har skabt stor begejstring, frygt og debat. En tysk forsker giver her sine personlige erfaringer og forståelse af dyret. For voksne interesserede i natur, dyreliv og specielt i ulves biologi.

Forfatteren var advokat i Tyskland, men for 20 år siden valgte hun at følge sin passion for at studere ulve, først blandt indhegnede ulve i USA og derefter i fri vildtbane i staten Wisconsin og i Yellowstone nationalpark. Hun skriver om ulves familierelationer, yngleadfærd, jagt m.m. og beskriver ligheder, som hun ser i forhold til menneskers adfærd. Illustreret med 50 sort-hvide fotos af ulve i mange situationer. Til sidst er der et kapitel om ulve i Tyskland, hvortil arten er genindvandret fra Polen, og giver til sidst nogle råd om, hvordan man kan opføre sig for at komme til at se ulve, eller evt. skræmme dem væk, hvis man synes, at de kommer for tæt på.

Teksten er flydende og velformuleret med mange detaljer. Selv om billederne er sort-hvide, så virker de livfulde.

Det mindste behov for at vide noget om ulve kan dækkes i bøger som fx Pattedyr i NordenUlveUlv. Mere viden kan hentes i Ulve og Ulv. Herværende nye bog kan supplere med en ulveforskers personlige oplevelser, natursyn og tolkningerDet mindste behov for at vide noget om ulve kan dækkes i bøger som fx Pattedyr i Norden. Mere viden kan hentes i og Ulv. Herværende nye bog kan supplere med en ulveforskers personlige oplevelser, natursyn og tolkningerDet mindste behov for at vide noget om ulve kan dækkes i bøger som fx Pattedyr i Norden. Mere viden kan hentes i e og . Herværende nye bog kan supplere med en ulveforskers personlige oplevelser, natursyn og tolkninger.


Jyllands-posten

d. 14. apr. 2019

af

af

Lars Ole Knippel

d. 14. apr. 2019


Kristeligt dagblad

d. 27. maj 2019

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 27. maj 2019