Bøger / faglitteratur

Ulveskansen : Hitlers hovedkvarter i Østpreussen - set indefra


Beskrivelse


Beskrivelse af forholdene og det militære liv i Ulveskansen, Hitlers hovedkvarter under kampene på Østfronten 1941-1944. Sideløbende skildres Hitler som hærfører.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2011

af

af

Hans Michelsen

d. 12. apr. 2011

Bogen henvender sig til militærhistorisk interesserede læsere, der specielt er optaget af tysk krigsførelse i 2. verdenskrig på Østfronten.

Ulveskansen var Hitlers operationelle hovedkvarter i det østlige Polen under krigen på Østfronten. I bogen beskrives livet i Ulveskansen som baggrund for tyskernes kampe på østfronten, hvor Hitler selv ledede styrkerne. Stedet var stærkt bevogtet og inddelt i lukkede sikkerhedszoner, men på trods af de ekstreme sikkerhedsforanstaltninger lykkedes det dog von Stauffenberg i 1944 at udløse en bombe under et møde med Hitler, dog uden den tilsigtede virkning. En billedsektion er anbragt samlet midt i bogen. Forfatteren er engelsk og specialist i tysk militærhistorie.

Der ses ikke andre bøger af forfatteren på dansk. Ulveskansen er ikke selvstændigt behandlet i den danske litteratur, men se fx om krigen på østfronten Niklas Zetterling: Hitler mod Stalin, 2010, Antony Beevor: Stalingrad, 2009 og Rodric Braithwaite: Moskva 1941, 2009.

Bogen fokuserer på det militærhistoriske, Hitler som hærfører og det militæriske liv i skansen fra 1941 til 1944. Bogen er omfangsrig og detaljemættet, og den giver et billede af det tredje riges undergang, selv om de storpolitiske konsekvenser står i skyggen af den stærke fokusering på det militærhistoriske.Informationer og udgaver