Bøger / skønlitteratur / roman

Ulykkesfuglen : kriminalroman


Beskrivelse


Patrik Hedström fra Tanumshede politistation i Fjällbacka får sit livs udfordring, da han efterforsker en bilulykke, som viser sig at være mord. Der er sket flere lignende ulykker andre steder i Sverige, men har det nyeste mord noget at gøre med en omdiskuteret docu-soap "Fucking Tanum"?

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Drustrup Larsen

2008

Lige fra udgivelsesdagen er det strømmet ind med forespørgsler på bogen, så målgruppen af krimidronninglæsere og andre står klar helt uden formidling.

Forfatteren skriver som i de første 3 bind i serien om krimiforfatteren Erica og hendes politimand Patrik om deres liv, venner, familie, kollegaer i Fjällbacka i Tanum Kommune nord for Göteborg - og ikke mindst om de grumme forbrydelser med baggrund i fortidens synder. I denne kommer en ny politiassistent, Hanna til byen og hvirvles fra dag et ind i opklaringen af et trafikuheld, der viser sig at være mord. Støttet af en opportunistisk politiker ruller et reality-mediecirkus á la Robinson, Baren osv. samtidig ind i byen med en gruppe unge, der skal være live på tv. En pige herfra myrdes også. Samtidig nærmer Erica og Patriks bryllup sig, mens Ericas kriseramte søster kæmper sig tilbage til overfladen. Der er altså mange bolde i luften og hektisk travlhed personerne indbyrdes - privat og opklaringsmæssigt. I samme stil som i Prædikanten danner små tekster fra morderen baggrunden for det overraskende konstruerede plot, der først afsløres til sidst.

Krimier af denne type er hotte pt., og denne ligger midt i det store felt om at tilfredsstille et umætteligt behov. Ikke Läckbergs bedste, men der lægges op til en interessant fortsættelse i Tyskerungen til efteråret.

Velkendt, elsket stil og stor efterspørgsel gør ikke en rigtig god bog. Plottet og forbryderens motiver og baggrund virker ikke helt overbevisende på mig.


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2008

af

af

Arne Larsen

d. 7. apr. 2008

Krimi i topklasse. Camilla Läckberg leverer igen varen. Hendes mange fans vil bestemt ikke blive skuffet over denne hendes fjerde udgivelse på dansk Den lille svenske by Fjällbacka er på den anden end...


Sentura [online]

d. 29. mar. 2008

af

af

Kirsten van der Poel

d. 29. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 8. mar. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 8. mar. 2008


Information

d. 6. mar. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 6. mar. 2008


Jyllands-posten

d. 6. mar. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. mar. 2008


Politiken

d. 8. mar. 2008

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 8. mar. 2008


Weekendavisen

d. 14. mar. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 14. mar. 2008


Børsen

d. 6. mar. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 6. mar. 2008