Bøger / skønlitteratur / noveller

Umodne stikkelsbær


Beskrivelse


Noveller. Grumme velskrevne fortællinger om de eksistentielle vilkår ved det at være menneske, især om komplekse relationer mellem forældre og børn og mellem ægtefolk.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 25. juni 2018

Grumme velskrevne noveller om de eksistentielle vilkår ved det at være menneske især om komplekse relationer mellem forældre og børn og mellem ægtefolk. For læsere af dybe, samfundskritiske noveller tilsat til tider grovkornet humor.

I tolv udvalgte noveller føres læseren tilbage til halvtredsernes sovjetiske sanatorier for tuberkuloseramte børn, fattigfirsernes hverdag og halvfemsernes overlevelseskamp i det nye Rusland samt ud i et par afstikkere på det fantastiske overdrev. Alle novellerne kredser om relationer mellem familiemedlemmer og venner i al deres kompleksitet. Bogen er en del af forlaget Silkefyrets Metamorphosis-serie.

Metamorphosis-seriens niende udgivelse med de tolv udvalgte noveller fra den russiske litteraturs grand old lady Ljudmila Petrusjevskaja er et hæsligt, rørende og velskrevet bekendtskab. Tematikkerne er stadig aktuelle i dag, og Petrusjevskajas jonglering mellem den dybeste alvor og grovkornet humor er fascinerende.

Flere af de øvrige bøger i Metamorphosis-serien har også fokus på relationer mellem forældre og børn fx BungalowPelargonieVinternovellerFesten ved den violette flod og Pelargonie. Derudover kan Vinternoveller af Ingvild Rishøi nævnes som en anbefalelsesværdig novellesamling også om skrøbelige, svære relationer, mens Festen ved den violette flod kan anbefales til dem, der er interesserede i flere noveller fra Sovjetunionen og RuslandFlere af de øvrige bøger i Metamorphosis-serien har også fokus på relationer mellem forældre og børn fx Bungalow og . Derudover kan Vinternoveller af Ingvild Rishøi nævnes som en anbefalelsesværdig novellesamling også om skrøbelige, svære relationer, mens Festen ved den violette flod kan anbefales til dem, der er interesserede i flere noveller fra Sovjetunionen og RuslandFlere af de øvrige bøger i Metamorphosis-serien har også fokus på relationer mellem forældre og børn fx Bungalow og Pelargonie. Derudover kan af Ingvild Rishøi nævnes som en anbefalelsesværdig novellesamling også om skrøbelige, svære relationer, mens Festen ved den violette flod kan anbefales til dem, der er interesserede i flere noveller fra Sovjetunionen og RuslandFlere af de øvrige bøger i Metamorphosis-serien har også fokus på relationer mellem forældre og børn fx Bungalow og Pelargonie. Derudover kan Vinternoveller af Ingvild Rishøi nævnes som en anbefalelsesværdig novellesamling også om skrøbelige, svære relationer, mens kan anbefales til dem, der er interesserede i flere noveller fra Sovjetunionen og Rusland.


Politiken

d. 22. sep. 2018

af

af

Christian Johannes Idskov

d. 22. sep. 2018


Weekendavisen

d. 13. juli 2018

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 13. juli 2018