Bøger / faglitteratur

Umulige missioner : historiens største og mest dramatiske vovestykker


Beskrivelse


Over 100 kronologisk opstillede afsnit omhandlende menneskets vovemod og udholdenhed i nogle af de mest dramatiske øjeblikke i verdenshistorien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 12. jan. 2016

Spændende og lettilgængeligt opslagsværk, med beskrivelser af nogle af de mest dramatiske situationer i verdenshistorien. For læsere af populær militærhistorie eller generel historie. Kan bruges til opgavebrug fra folkeskolens ældste klasser.

Det er grundlæggende et opslagsværk, med over 100 kronologisk opstillede artikler omhandlende menneskets vovemod og udholdenhed i nogle af de mest dramatiske øjeblikke i verdenshistorien. Hvert opslag består af to siders tekst, og er desuden forsynet med en tidslinje, kortmateriale og illustrationer/fotografier. Det primære fokus er på den angelsaksiske historie, men spændvidden går lige fra historien om den Trojanske hest til den amerikansk ledede befrielse af en dansk hjælpearbejder i Somalia i 2012. Bagerst findes indeks. Hazel Flynn er en australsk forfatter og nærværende udgivelse er hendes første på dansk.

Underholdende værk af den uforpligtende slags, som man kan læse i én køre eller efter interesse. Man kan altid diskutere udvalget af hændelser, men forfatteren kommer fint omkring. På trods af det angelsaksiske fokus, vil de fleste af opslagene være kendte uden at man har det helt store historiekendskab. Selve opslagene er måske lige vel korte, men som inspirationskilde til yderligere læsning fungerer det fint. Indbydende forside, der signalerer kvalitet.

Andre bøger i samme stil er fx Verdenshistoriens afgørende slag.Informationer og udgaver