Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Una og enhjørningen


Beskrivelse


Fantasy. Da den forældreløse Una møder en enhjørning i skoven, aner hun ikke, at det skal blive begyndelsen til et fantastisk eventyr med hende selv i hovedrollen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 11. aug. 2008

Fantasy-roman i den blødere ende af skalaen og et bud til gruppen af især godt læsende pigefans af genren fra 9-10- års alderen. Bogen har en lækker finish med solidt omslag, tykt papir og mange farvelagte illustrationer. Forsiden passer godt til indholdet.

Peter Gotthardt er en rutineret forfatter, og her serverer han i et mundret, flydende sprog en traditionelt skåret eventyr/fantasyroman om den forældreløse Una, som bliver ansat ved den smukke Dronning Duessas hof. Men mødet med en enhjørning forandrer Unas liv, og hun må nu følge den skæbne, som i virkeligheden var tiltænkt hende: at bekæmpe Duessa og hendes onde kræfter. Efter et blodigt opgør ender historien, som den skal lykkeligt med Una som landets nye dronning. Bogen er sat i en tydelig og åben sats, som gør den meget spiselig rent læsemæssigt, og Malene Laugesen har gennemillustreret i en dejlig, robust og sød streg i stærke, varme farver i samme stil som hendes illustrationer til Mørkebarnet fra (07/25).

Bogen minder i niveau om Gotthardts egen serie om Mesterbogen og Line Kyed Knudsens serie om Pigerne fra Nordsletten.

Man sidder ikke med den store nyskabelse eller en helt ulideligt spændende bog, men mere en traditionel og lidt forudsigelig roman, som kan læses af de piger, som har forladt de lette fantasyromaner, og nu gerne vil have noget lidt sværere.