Bøger / skønlitteratur / roman

Unaturlig død


Beskrivelse


Klassisk krimi med Lord Peter Wimsey, der kommer på sporet af et tre år gammelt dødsfald med mystiske undertoner. Den velhavende Agatha Dawson døde lidt for brat, og hendes enearving var mistænkeligt egenrådig i tiden op til dødsfaldet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 25. mar. 2011

Sayers' bøger om gentlemandetektiven Lord Peter Wimsey - dette er den 3. i rækken - henvender sig til voksne læsere af hyggelige, engelske, charmerende og klassiske kriminalromaner.

Helt tilfældigt bliver Peter Wimsey og hans væbner Charles Parker i 1920'ernes England bekendt med historien om et dødsfald, som der måske er lidt knas med. Den ældre kvinde Agatha Dawson var ganske vist syg, men hun døde uventet og tidligt - efterladende sig en pæn formue. Nysgerrige lord Wimsey sætter en privat efterforskning i gang og sender en helt speciel "muldvarp" ud i miljøet: den midaldrende, men særdeles dristige og gesjæftige pebermø miss Climpson, som er en mester til at opsuge og bearbejde sladder. Og der er selvfølgelig noget uldent ved det hele, hvilket ikke mindst de mange dødsfald blandt indkredsede kilder, vidner om.

Tidligere udgaver med titlen Naturlig død? udkom på dansk senest i 1983 og er ved at være udgået fra de fleste biblioteker. Det er stadig Gudrun Lohses oversættelse, der ganske vist er blevet opdateret, men som stadig emmer af altmodisch stemning - helt tro mod sit forlæg. Og hvor detektiven bliver mødt med et "hvor er det yndigt at se Dem".

Hvis man også har positive erfaringer med forlagets genudgivelser af de to første Wimsey romaner, er der ingen som helst grund til ikke også at anskaffe denne tredje roman fra en af den moderne krimis mødre. Den er ganske fornøjelig og giver et interessant indblik i det britiske samfund, som det tog sig ud i 1920'erne.


Berlingske tidende

d. 10. juni 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 10. juni 2011