Bøger / skønlitteratur / roman

Under bordet


Beskrivelse


Den ensomme bartender Bob kommer i problemer, da hans arbejdsplads bliver røvet. Den er nemlig ejet af tjetjenske gangstere, der vil have deres penge tilbage. Fundet af en halvdød hundehvalp i en affaldscontainer bringer dog Bob ud af sin ensomhed og får ham ud af sin skal.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 4. nov. 2014

Vi er i kendt territorium i Lehanes nye roman "Under bordet". Om almindelige mennesker, der har fået knubs i livet, men som alligevel prøver at leve et anstændigt og roligt liv. Er du til gode og korte spændingsromaner, er den et godt bud.

Stilfærdige og ensomme Bob er bartender i en bar, der ejes af tjetjenske gangstere og under bordet kanaliserer penge rundt i underverdenen. Dette forhindrer dog ikke et par småforbrydere at røve baren, og pludselig bliver Bob presset af både politiet og gangsterne, der vil have pengene tilbage. Men alt håb er ikke ude; nogle gange finder man det i form af en hundehvalp, der halvdød er kastet bort i en affaldscontainer. I hvert fald er Bob ikke længere så ensom eller stilfærdig.

"Under bordet" er en hurtigt læst og lidt afdæmpet fortælling om almindelige mennesker, der kommer i klemme mellem politi og gangstere. På trods af dette er romanen stadig ret spændende, og den latente trussel om eksploderende vold fastholder læseren, indtil de 229 sider er læst.

Den danske spændingsroman Pusher. [Bind] 1 handler også om mennesker, der pludselig kommer på kant med gangsterePusher. Bind 1.


Weekendavisen

d. 5. dec. 2014

af

af

Morten Hesseldahl

d. 5. dec. 2014