Bøger / skønlitteratur / roman

Under dække : krimi


Beskrivelse


Krimi. Da den unge betjent Fred Underhill bliver involveret i en sag om en seriemorder, og det viser sig at de beviser han har fremskaffet er falske, bliver han fyret. Han må selv forsøge at finde frem til den rigtige morder, for at få oprejsning.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Karsten Just

2007

Ellroy er især kendt for Los Angeles-kvartetten, men inden disse romaner skrev han Under dække, 1982. Miljøet er det samme som i kvartetten, sproget er det samme ubarberede og direkte. Det vrimler med korrumperede politimænd, ludere og drukkenbolte, så rammerne er lagt. Fred Underhill er en ung betjent med ambitioner. Han mener at kunne skimte omridset af en seriemorder, da en hans kvindelige bekendtskaber bliver fundet stranguleret. Han præsenterer sine resultater for kriminalinspektør Dudley Smith, og så er han med i efterforskningen. Da den person, som bliver anholdt på Freds indicier, viser sig at være uskyldig, får det konsekevenser for Fred. Han bliver fyret fra politiet. Hans eneste mulighed for oprejsning er at finde den rigtige morder, så han går i gang med sin private efterforskning. Det sender ham på en rejse gennem USA for at finde sporene efter det sidste offer, og det lykkes i sidste ende for ham at finde morderen og tage sin private hævn og finde sig selv igen. En barsk og rå omgang, men Ellroy forstår at male Los Angeles i 1950'erne frem, så byen står dugfrisk for læseren, og han forstår at skære sine figurer, så de virker troværdige i al deres voldelige fremfærd. Flot, underholdende, et vigtigt fundament for kvartetten, og et must for alle, som holder af Ellroys forfatterskab.


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2007

af

af

Tonny Hornbæk

d. 14. maj 2007

"Under dække" er klassisk noir-krimi når de er allerbedst. Efter 25 år er James Ellroys krimi endelig kommet på dansk. James Ellroy er en af de helt store kriminalforfattere i amerikansk litteratur og...


Jyllands-posten

d. 26. apr. 2007

af

af

Niels Lillelund

d. 26. apr. 2007


Kristeligt dagblad

d. 9. aug. 2007

af

af

Mie Petersen

d. 9. aug. 2007


Politiken

d. 28. apr. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. apr. 2007


Weekendavisen

d. 27. apr. 2007

af

af

Bo Bjørnvig

d. 27. apr. 2007


Berlingske tidende

d. 11. maj 2007

af

af

Per Krogh Hansen

d. 11. maj 2007