Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Under den hvide bro


Beskrivelse


Under den hvide bro sejler en båd med to..., og så videre. Kender du den? I denne bog kan du læse den og se sjove tegninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 30. nov. 2011

De to bøger er udgivet i PS-serien, men i en ny "lillebror udgivelse", der er endnu en tand lettere at læse end de andre, som begynderlæserne kender så vældig godt. Denne nye serie hedder Mini PS. Den er henvendt til børn fra 5 år; fra sidst i børnehaven til først i skolen. Bøgernes let-tal er 6 og lix henholdsvis 5,4 og 5,8. De vil fungere bedst ved formidling; i læsning med en voksen ved hånden.

Forfatteren er kendt for sine mange letlæsningsbøger. I Gæt et dyr er der på et foto vist et uddrag af et dyr, som læseren - selvfølgelig ved helst både at læse teksten: "Hvad er det?" og ved at se på billedet - skal gætte, og som bliver afsløret, når man vender side. Illustrationerne er fotos af små dyr i nærbillede. Der er få og lette ord, enkle sætninger og mange gentagelser; god og effektiv metode ved læseindlæring. I Under den hvide bro er teksten den kendte remse. Den kan barnet så læse ved at kende remsen. Teksten er suppleret med mange farverige, tekstunderstøttende og detaljerede tegninger.

Der er efterhånden mange superlette letlæsningsbøger, fx Lydret dingo, de små bøger om "Læsefidusen", de letteste små faktabøger og "Solstrålebøgerne". Mini PS-serien vil fint supplere de nævnte.

Bøgerne giver læserne en fornemmelse af at kunne læse rigtigt. Det giver dem forhåbentlig blod på tanden til at gå i gang for alvor og at få etableret en vedvarende læseglæde.