Bøger / skønlitteratur / roman

Under himlen over havet : drengens liv i Vestindien


Beskrivelse


Mikkel er nu blevet 12 år og drømmer fortsat om at blive løjtnant, men livet til søs er mere farefyldt end tidligere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 5. dec. 2018

Mikkel er nu blevet 12 år og drømmer fortsat om at blive løjtnant, men livet til søs er mere farefyldt end tidligere. For læsere med stor interesse for sejlads og det maritime.

Som 12-årig har Mikkel oplevet meget til søs. Han har set venner dø af sygdom og selv kæmpet mod den gule feber. Et brev hjemmefra med skæbnesvangre nyheder puster til drengens hjemve, og han beslutter sig for at slutte eventyret og vende snuden mod Danmark. Men den krig, der så længe har været rygter om står for døren, er begyndt, og rejsen er ikke ufarlig.

Romanen skal læses som en direkte efterfølger af del 1, Drengen og drømmenFarefulde sejladser, og del 2, Farefulde sejladser. Som i de tidligere romaner er sproget fyldt med fagsprog og maritime udtryk, der kan være svære at finde rundt i, hvis man ikke har stort kendskab hertil. Der sker mange ting på relativt få sider, og derfor kommer man aldrig rigtig i dybden med hverken karakterer eller den historiske kontekstRomanen skal læses som en direkte efterfølger af del 1, Drengen og drømmen, og del 2, . Som i de tidligere romaner er sproget fyldt med fagsprog og maritime udtryk, der kan være svære at finde rundt i, hvis man ikke har stort kendskab hertil. Der sker mange ting på relativt få sider, og derfor kommer man aldrig rigtig i dybden med hverken karakterer eller den historiske kontekst.

Vraas Haabet foregår i samme periode og tager også sit udgangspunkt i sejlads og livet til søs. Den har dog et noget stærkere narrativ.