Bøger / faglitteratur

Under huden : alt om vores største organ


Beskrivelse


Grundig gennemgang af huden, og hvordan den fungerer - hvad irriterer huden, hvad gør den syg. Desuden om kosmetiske overvejelser, aldring, sex, solens virkning på huden, og hvordan vores føde har direkte indvirkning på dens udseende.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2017

af

af

Christina Andersen

d. 19. apr. 2017

Alt du kunne tænke dig at vide om huden, og også det du ikke har lyst til at høre om. For alle der er nysgerrige på hudens funktion.

Bogen giver en grundig gennemgang af huden, og hvordan den fungerer. Hvad irriterer huden, hvad gør den syg, hvad gør vi af bedste mening, som bare får huden til at overreagere, fordi den tror, den er under angreb. Hud beskrives rent biologisk fra opbygning af hudens lag til dens funktioner såsom hudens indbyggede klimaanlæg, og hvordan den virker som en beskyttende mur over for vira. Herefter følger afsnit om kosmetiske overvejelser, aldring, sex, solens virkning på huden, og hvordan vores føde har direkte indvirkning på dens udseende. Forfatteren er dr.med. i dermatologi og bruger løbende eksempler fra sin egen praksis.

En populærvidenskabelig bog der formår at gøre vores største organ spændende og underholdende. Emnet leder helt naturligt hen til emner, vi normalt ikke taler så meget om: sekreter, bumser, skæl, buler og lugte. Det hele beskrives med afvæbnende humor.

Det gådefulde sprog handler bredt om hudens funktioner, men har også en vinkel, der undersøger, hvordan vi kulturelt betragter huden.


Weekendavisen

d. 28. apr. 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 28. apr. 2017


Sår

Årg. [26], nr. 1 (2018)

af

af

Lisbeth Vorbeck

Årg. [26], nr. 1 (2018)