Bøger / skønlitteratur / roman

Under overfladen


Beskrivelse


En epidemi bryder ud i New York, og den unge virolog Martin Henderson må kæmpe om kap med tiden for at finde en vaccine. Samtidig vil nogen ham til livs, men hvorfor dog?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 8. juni 2018

To dykkere opdager et skibsvrag på havets bund, men tilbage i New York dør de af en virus, de må have fået under vandet. En epidemi bryder ud, og virologen Martin Henderson arbejder om kap med tiden og onde kræfter. For læsere af hæsblæsende krimier.

Som virolog forsøger Martin desperat at udvinde en vaccine, der kan stoppe den dødelige epidemi, der er brudt ud i New York. Hans kæreste Tina er betjent og bliver inddraget i en sag, der igen og igen fører tilbage til Martin. Det viser sig, at han er adopteret, og at han har en ukendt tvillingebror, som netop er omkommet. Samtidig kommer Martin på sporet af sine afdøde forældre, der var optaget at finde en sunket skat. Kan det være den samme skat, som de virusramte dykkere ledte efter? En ung håbefuld freelancejournalist, Emma Fitzgerald, krydser flere gange Martin og Tinas veje, men hvor har hun sin viden fra?.

Der sker rigtig meget i denne højdramatiske krimi med masser af spor, som krydser hinanden og viser sig at hænge sammen. Personerne har skjulte dagsordener, og nogle af dem er villige til at rydde andre af vejen undervejs. Trods den dramatiske handling bliver krimien på grund af de urealistisk mange sammentræf aldrig interessant eller overbevisende. Samtidig er den befolket med af endimensionelle personer og er skrevet i et til tider udpenslet sprog.

Kan læses på linje med forfatterens krimier med den amerikanske retsgenetiker Sarah Bermann.