Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Under vulkanen : ansigt til ansigt med romerne i Pompeji og Herculaneum


Beskrivelse


Om Pompeji og Herculaneum baseret på den nyere viden, der har revideret mange fakta og synspunkter vedrørende Vesuvbyerne. Udover undervisning kan bogen danne basis for studieture.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 8. maj 2014

Dejlig velillustreret bog, som er helt nødvendig for enhver interesseret i klassisk oldtid. Turister, som bliver optaget af et besøg i Pompeji, må endelig også studere denne grundige bog. Måske kan den nye film med titlen Pompeji også give nogle lyst til at læse mere.

Arendse og Johnny Thiedecke, har med denne udgivelse betydeligt udvidet deres tidligere bog, der har titlen Ansigt til ansigt med romerne, og som udkom første gang i 1993. Siden den bog udkom for godt tyve år siden, har arkæologien gjort mange nye fund i Pompeji og Herculaneum, og på den baggrund er tidligere fortolkninger og vurderinger blevet underkastet nye synsvinkler. I den nye udgave er der også en række nye afsnit, fx om gladiatorlegene og de nye fund i den fantastiske Papyrusvilla i Herculaneum. Alt sammen fortalt med et væld af illustrationer i farver. Teksten er dog ikke altid lige let at gå til med de mange latinske betegnelser, for bogen er nok især tænkt anvendt i gymnasiets oldtidskundskabstimer.

Bortset fra nogle fagbøger for børn har vi kun ganske få titler om Pompeji på dansk. Et par store biblioteker har anskaffet den nye udgave fra 2013 af Joanne Berrys "The complete Pompeii".

Denne nye bog om Pompeji kan kun anbefales til alle biblioteker, som kan kassere den gamle udgave.