Bøger / skønlitteratur / roman

Underkastelse


Beskrivelse


Paris 2022. Det Muslimske Broderskab har overtaget magten i Frankrig og indført sharia-light. Den livstrætte 44-årige litteraturprofessor Francois bliver tvunget til at tage sin afsked, men hvis han vil konvertere til islam, er han velkommen tilbage på attraktive vilkår.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 16. sep. 2015

Tankevækkende og debatskabende roman fra den altid kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq, hvis bøger henvender sig til intellektuelle læsere.

Politisk fabel om Frankrig i 2022, hvor Det Muslimske Broderskab har vundet præsidentvalget og indført sharia-light. Francois er 44, specialist i Huysmans, en obskur 1800-tals forfatter, og litteraturprofessor ved Sorbonne. Han er livstræt, ensom og har hvert år en affære med en ny studine. Kun muslimer kan nu være ansat ved universitet, så Francois må tage sin afsked, men da han bliver tilbudt en lukrativ genansættelse og løfter om polygami mod at konvertere, tager han imod.

Bogen indeholder tre spor; Francois' forhold til kvinder, politik/religion og Huysmans. Ikke alle spor er lige tilgængelige, men alt i alt leverer Houellebecq en interessant og tankevækkende dystopi om et vestligt samfund, der er radikaliseret som følge af indvandring.

Michel Houellebecq, f. 1956, er en ener. Hans prisbelønnede forfatterskab med de skarpe synspunkter vækker altid debat. Med temaet i denne roman skriver han sig ind i traditionen for fremtidsscenarier, hvor navne som Orwell, Huxley og Bradbury figurerer.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2015

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 9. okt. 2015

Houellebecq beder læseren forestille sig et moralsk udslidt Europa, der frivilligt har underkastet sig Islam. Det er tankevækkende, kontroversielt og underholdende på samme tid. Vi befinder os i Frank...


Berlingske tidende

d. 1. okt. 2015

af

af

Søren Kassebeer

d. 1. okt. 2015


Religion

2016, nr. 1

af

af

Allan Poulsen

2016, nr. 1