Bøger / faglitteratur

Understrømmen : en bog om Lolland og Falster


Beskrivelse


Heri bl.a.: Lars Bukdahl, "Der sker jo ikke en skid i Ekbátana – poesi vs. prosa på Lolland-Falster", s. 103-15;Søren Daugbjerg, "Lollænderen Kaj Munk", s. 118-35.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2006

Bogens redaktører er begge 1. generationsindvandrere i den landsdel syd for Sjælland, der oftest omtales som et fladt, trist udkantsområde, præget af tilbagegang. For redaktørerne og for en 2. g'er som mig selv, er det et ukorrekt billede af Lolland-Falster. Derfor må denne meget flotte og omfattende egnsbeskrivelse hilses hjerteligt velkommen. Kendte og mindre kendte, lokale og andre skribenter fortæller dybtgående og velresearchet med brug af gamle og sjældne kilder om egnens særpræg indenfor natur/geologi, teater, kunst- og musikliv, kogekunst mv., om roedyrkningen, besættelsestiden og L-F'erne på godt og ondt. Helle Helle følger op på sin Rødby-Puttgarden og Gorm Rasmussen skriver genkendeligt og aldeles vidunderligt om lige præcis det sted, jeg voksede op, og om der, hvor jeg har mit voksenliv - ikke at det bør interessere nogen, men det er altså så godt skildret! Bogen er fagligt indholdsmættet og grundig med essayistiske og skønlitterære bidrag. Den henvender sig til voksne læsere med lokal tilknytning og til kulturhistorisk interesserede i almindelighed. Jannick Storm runder af med et lille kuriosum, der umiddelbart falder ved siden af. Og dog ligger hans parodiske avisføljeton om en kontrovers over en skydestige pinligt tæt på sager, der sommetider optræder i virkelighedens lokalavis. Bogen har fine sort/hvide illustrationer i tilgift.


litteratursiden.dk

d. 25. sep. 2006

af

af

Marianne Träff

d. 25. sep. 2006

Landsdelen Lolland-Falster har et trist ry. Det er dér, alle er arbejdsløse, og dér alle københavnere på overførselsindkomst flytter til. Landskabet er fladt og uinspirerende, og så stinker der hæslig...


Kristeligt dagblad

d. 8. sep. 2006

af

af

Claus Grymer

d. 8. sep. 2006


Berlingske tidende

d. 2. sep. 2006

af

af

Martin Andersen

d. 2. sep. 2006


Jyllands-posten

d. 9. sep. 2006

af

af

Erik Svendsen

d. 9. sep. 2006


Bogmarkedet

Årg. 152, nr. 17 (2006)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 152, nr. 17 (2006)


Politiken

d. 2. sep. 2006

af

af

Mette Winge

d. 2. sep. 2006