Bøger / faglitteratur

Undervisningsassistent : hvorfor?, hvornår?, hvem?, hvordan?


Beskrivelse


Bogen giver overblik over de nyeste resultater fra forsøgene i Danmark med anvendelsen af undervisningsassistenter i folkeskolen, om erfaringerne med ordningen i andre lande samt om hvordan lærerassistentordningen kan implementeres.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2011

af

af

Hans-Christian Uth

d. 31. jan. 2011

For lærere, lærerstuderende, skoleledere og undervisningsassistenter. Bogen giver overblik over feltet og et fundament for kvalificeret stillingtagen til problematikken. Der er tale om en foreløbigt konkluderende bog, da forsøg og forskning i Danmark ikke er afsluttet. Bogen anbefaler og argumenterer iøvrigt for anvendelse af begrebet "lærerassistent" fremfor "undervisningsassistent".

Efter en grundig indledning, hvor "lærerassistent" anbefales for at undgå misforståelser omkring rollen, falder bogen i fire dele: Et kapitel om formålene med de danske forsøgsordninger og de foreløbige erfaringer. Andet kapitel går tættere på samarbejdet mellem lærere og assisteter samt rollefordelingen imellem dem. Tredje kapitel beskriver assistentpersonen og -funktionerne samt relationerne til eleverne. Fjerde kapitel ser på assistentens konkrete arbejde og tilrettelæggelsen af det. I dette kapitel tilføjes illustrerende cases. Bogen rundes af med forslag til ændringer af forsøgsordningen og giver perspektiver for det fremtidige arbejde med lærerassistenter. Den rummer indholdsfortegnelse og international litteraturliste. Bogen er i meget lille format og sat i meget lille typografi.

Første bog om emnet på dansk. Det har tidligere været beskrevet i artikler, og det er berørt i Finsk pædagogik - finsk folkeskole, 2007.

En lille lettilgængelig oversigt over en nyere problematik i den danske folkeskole.


Undervisere.dk

Årg. 5, maj (2011)

af

af

Kira Vinberg

Årg. 5, maj (2011)


Unge pædagoger

2011, nr. 2

af

af

Lisbeth Lunde Frederiksen

2011, nr. 2