Bøger / faglitteratur / erindringer

Undskyld, jeg blander mig


Beskrivelse


Skuespilleren og revydirektøren Lisbet Dahl (f. 1946) fortæller om de mere end 50 år på de skrå brædder, og om privatlivets dramatiske op- og nedture.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 7. nov. 2017

Biografi om den folkekære skuespiller Lisbeth Dahls utraditionelle liv. Henvender sig bredt til biografilæsere.

I bogen fortæller den 71-årige skuespiller og revydirektør Lisbeth Dahl sit utraditionelle liv og deler sine erfaringer med sine læsere. Hun fortæller om barndommen, om at vokse op med en alenemor, hendes flirts, forelskelser og forhold til skiftende mænd som hun har elsket og mistet, udfordringer med privatøkonomien, skuespillerkarrieren, de forskellige roller og berømmelsen, cirkusrevyen og instruktørstolen og hendes fem børn."Der er ingen diskussion om, at jeg er en stor mundfuld for en ægtemand. Jeg gør alt det, jeg skal lade være med: Tager beslutninger uden at spørge, fordi det skal være en overraskelse, men det er ikke altid lige sjovt. Jeg er ganske enkelt for meget mand." I bogen findes mange fotos af Dahl fra såvel privatlivet som fra det aktive liv på scenen.

En velskrevet, spændende, tankevækkende og underholdende bog om den bramfrie danske skuespiller. Udover at man som læser indvies i Dahls liv - med alle dets dramatiske op- og nedture og dyrekøbte erfaringer - får man også indblik i dansk film og teater fra 1960'erne til nu. Så tæt på den folkekære Lisbeth Dahl har man som læser aldrig været.

Om Danmarks folkekære skuespillere findes fx Mit liv som UlfBodil UdsenEn rejse gennem bly og græsFrits Helmuth (om Ulf Pilgaard), Bodil Udsen, En rejse gennem bly og græs (om Bodil Jørgensen) og Frits HelmuthOm Danmarks folkekære skuespillere findes fx Mit liv som Ulf (om Ulf Pilgaard), , En rejse gennem bly og græs (om Bodil Jørgensen) og Frits HelmuthOm Danmarks folkekære skuespillere findes fx Mit liv som Ulf (om Ulf Pilgaard), Bodil Udsen, (om Bodil Jørgensen) og Frits HelmuthOm Danmarks folkekære skuespillere findes fx Mit liv som Ulf (om Ulf Pilgaard), Bodil Udsen, En rejse gennem bly og græs (om Bodil Jørgensen) og .


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2017

af

af

Helle Hellmann

d. 10. nov. 2017