Bøger / faglitteratur / essays

Undskyld mit franske : frihed, lighed og utroskab?


Beskrivelse


Med Tour de France som påskud fortæller forfatteren om Frankrig, fransk kultur og politik og ikke mindst franskmændenes forhold til det erotiske, og forsøger dermed at nuancere danskernes billede af Frankrig.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. nov. 2011

Målgruppen er de få læsere af essaysamlinger og lign. Gruppen kan med aktiv formidling bredes ud til frankofile og til dem, som interesserer sig for Tour de France.

Bjørn Bredal, cand.mag. i fransk og musik og lederskribent på Politiken, skrev 23 artikler til Politiken under Tour de France 2010. Disse artikler har han nu samlet til en underholdende bog om Frankrig og franskmændene. Om fransk kultur og fransk politik, og franskmænds syn på verden og Europa. Naturligvis spiller erotikken og franskmændenes forhold til utroskab og affærer en underholdende rolle i bogen. Samlet giver de 23 artikler et interessant kulturelt input om fransk kultur, det er svært at finde magen til. Det er bare at følge opfordringen: " S'il vous plait", og nyde denne lille franske godbid af en bog, hvis artikler har pirrende overskrifter som "En elskovsnat i Paris", "Når franskmænd bakker snavvendt", "Storm på Bastillen", "Socialister, kaviar og Bling Bling"., "Ingen skam at filosofere", "Amerikanere er besat af åbenhed", "Løbet er kørt til Kina", "Franske fristelser" og "Klik på klitoris". Sidstnævnte hentyder til en kampagne fra 40 franske kvindeorganisationer samlet til en bevægelse "Osez le feminisme" med budskabet. "Osez le clito!" (I skal turde vove klitoris).

Sammenlignelig skriver Jacques Berg om fransk kultur i fx Frankrig : et moderne skindemokrati og mesterligt i sine noveller fra Provence.

Velskrevet artikelsamling om fransk kultur, der dog kræver formidling for at finde læsere.


Berlingske tidende

d. 13. jan. 2012

af

af

Søren Kassebeer

d. 13. jan. 2012


Politiken

d. 4. dec. 2011

af

af

Henning Mortensen

d. 4. dec. 2011


Kristeligt dagblad

d. 24. nov. 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. nov. 2011


Weekendavisen

d. 2. dec. 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 2. dec. 2011