Bøger / faglitteratur til børn

Undulater : livlige, nysgerrige, kloge


Beskrivelse


Beskrivelse af undulatens natur og adfærd, anskaffelse, fodring og pleje.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lars Larsen

2007

Gode råd til både førstegangskøberen og den mere erfarne undulatejer. Henvendt til børn fra 12 år og voksne. Et par sider med undulatunderholdning til sidst i bogen er henvendt til en lidt yngre målgruppe.

I 1999 udgav den østrigske zoolog og dyreadfærdsforsker Kurt Kolar Jeg har undulater (99/25). Nu er samme forfatter aktuel med en ny, informativ bog om undulater. Bogen er opdelt i fire afsnit markeret med forskellig farve: Først en kort præsentation af undulaten. Derefter et afsnit om fuglens oprindelse og udseende og gode råd om valg af den rette fugl. 3. afsnit handler om undulatadfærd, og om hvordan man skaber trygge rammer for fuglen. Der er råd om indretning af buret, et par sider om frø og friskfoder, og adskillige sider om underholdning, lege og sprogundervisning. Bogens sidste afsnit handler om den daglige pasning og pleje, mulige sygdomme og lidt om æg og yngelpleje. Til sidst 4 sider med litteratur og webadresser, register og et par sider specielt for børn. Bogen er gennemillustreret med flotte farvefotos af fugle i mange forskellige situationer. 3 spalter, korte linjer, gode overskrifter og tydelig markering af nye afsnit samt et smittende engagement letter læsningen af den ordrige tekst.

På linje med Piet Onderdelindens Undulater (06/01), men ikke så omfattende som Palle Frejlev-Hansens Undulater (03/13).

En god og engageret bog om undulatens adfærd og om daglig pasning, pleje og underholdning med fokus på skabelse og sikring af gode rammer og tryghed.