Bøger / faglitteratur til børn

Ung med stress : 10 oversete kilder til stress : lær at takle din stress


Beskrivelse


Om hvad der kan fremkalde stress hos unge, samt hvad unge selv kan gøre for at afhjælpe og undgå stress. Om årsager, symptomer, følgevirkninger, behandlingsmuligheder, selvhjælp samt strategier til forebyggelse. Med links til relevante hjemmesider og videoer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2019

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 26. juni 2019

Hvis du er ung og har tendens til at blive stresset i hverdagen, så er der god hjælp at hente i denne bog. Den indeholder både masser af viden om, hvad der fremkalder stress hos forskellige personlighedstyper, samt hvad du kan gøre for at afhjælpe og undgå, at disse situationer bliver for overvældende. For unge med tendens til stress og deres pårørende samt alle med interesse for dette triste samfundsfænomen.

Bogens kapitler kommer omkring hele spektret fra milde stressreaktioner til voldsom, invaliderende stress evt. med depression til følge. Der redegøres for årsager, symptomer, følgevirkninger, behandlingsmuligheder, selvhjælp samt strategier til forebyggelse. I teksten optræder links til relevante hjemmesider og videoer. Forfatteren er psykiater med mange års erfaring i behandling af stress, og har deltaget i nationale paneler og tænketanke om emnet.

Bogen fremstår yderst professionel og samtidig er teksten skåret ned i overkommelige afsnit med relevante eksempler og interessante forklaringer. Alt dette gør bogen let at gå til og brugbar i en situation, hvor læseren ikke har så meget overskud. Hvilket ofte er tilfældet, hvis man er ramt af stress. Forfatteren fremstår ekstremt engageret og vidende.

I Kort & godt om unge & stress behandles samme emne, men noget mere kortfattet.


Ugeskrift for læger [online]

d. 27. apr. 2020

af

af

Pia Jeppesen

d. 27. apr. 2020