Bøger / faglitteratur

Ungdomskilden : 12 gode valg for livet


Beskrivelse


Veldokumenteret bog med simple leveregler, der sikrer en aktiv alderdom. Anbefales til alle, unge som ældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2023

af

af

Thomas Olesen

d. 19. maj 2023

Veldokumenteret bog med simple leveregler, der sikrer en aktiv alderdom. Anbefales til alle, unge som ældre.

Norske Audun Myskja har en doktorgrad i musikbaseret miljøbehandling af ældre. I denne bog har han samlet sine vigtigste indsigter om at bevare et aktivt og sundt liv langt ind i alderdommen. Det handler ikke om at blive tudsegammel, men om hvad man kan gøre for at forblive rask og rørig trods en høj alder. Bogens 12 råd er baseret på videnskab og egne observationer af og interviews med ældre, og i centrum står den eksemplariske 90-årige Christian. Enkelte af rådene er knyttet til mad (det anbefales fx at spise antioxidanter og masser af økologisk grønt), men den overvejende del af rådene går på at skabe sunde vaner indenfor de tre kategorier Krop, Sind og Ånd. Vanerne har at gøre med alt fra simple morgenritualer med bl.a. udstræk til mere generiske principper som livssyn, tilhørsforhold og kærlighed. Bagest i bogen er der en række øvelser illustreret med fotos.

Sympatisk, velskrevet og velresearchet bog, hvor hovedbudskaberne er: Start i dag! Det er aldrig for sent! Målet, understreges det, er ikke, at læseren skal knække alderdomskoden og blive en tudsegammel Metusalem, men i stedet få et aktivt og rigt liv lige til det sidste.

I takt med ældrebølgen er der kommet god litteratur om at ældes med mening. Se bl.a. Hanne Faldborgs Den 3. alderSenior coolDet gode ældreliv, Bjarne Hastrups Senior cool, Det gode ældreliv m.mI takt med ældrebølgen er der kommet god litteratur om at ældes med mening. Se bl.a. Hanne Faldborgs Den 3. alder, Bjarne Hastrups , Det gode ældreliv m.mI takt med ældrebølgen er der kommet god litteratur om at ældes med mening. Se bl.a. Hanne Faldborgs Den 3. alder, Bjarne Hastrups Senior cool, m.m.