Bøger / faglitteratur

Ungdomsoprøret i Danmark : et portræt af årene, der rystede musikken, billedkunsten, teatret, litteraturen, filmen og familien


Beskrivelse


Et portræt af de turbulente år i 1960'erne og starten af 1970'erne hvor man ville gennemføre det ultimative oprør mod det etablerede samfunds værdier.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2000

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 20. nov. 2000

Med den retrospektive optik som en afstand på godt tredive år stiller til rådighed, anskuer NM ungdomsoprøret i 60'erne. Det berømte tiår, i dag omkranset af en vis aura, i hvert fald en tid hvor grænser og skel indenfor musik, billedkunst, litteratur, teater, familiemønster i alm. og parforhold og kønsroller i særdeleshed sattes under debat, for siden aldrig at vende tilbage til det gamle. En ganske grundig gennemgang af en tid på vulkaner med rock and roll, provo'er, beat, fluxus, Eks-skole og hesteslagtning, Frøstruplejr, Vietnamkrig, studenteroprør, rødstrømper m.m. NM har godt fat i såvel forudsætninger som de mange mere eller mindre parallelle forløb der med tilsvarende henvisninger til samtidige kilder afdækkes fint, og tillige hermed genkalder periodens begejstring, livsglæde, drømme, ideer - og ideologier, for selvfølgelig også ofte at munde ud i bitre og/eller bristede illusioner. En anderledes samfundslære der forholder sig med netop den nøgterne grad af distance og klarsyn som erfaring og alder forlener enhver midaldrende iagttager med. Emnet kan findes belyst andre steder, men næppe tilsvarende bredt favnende, som sådan af oplagt interesse for bibliotekerne hvis midaldrende brugere i øvrigt også vil kunne nikke genkendende til mangt og meget.


Jyllands-posten

d. 5. dec. 2000

af

af

Niels Pedersen

d. 5. dec. 2000


Information

d. 12. dec. 2000

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 12. dec. 2000


Jyllands-posten

d. 17. dec. 2000

af

af

Pernille Jacobsen

d. 17. dec. 2000


Gymnasieskolen

Årg. 84, nr. 20 (2001)

af

af

Vibeke Blaksteen

Årg. 84, nr. 20 (2001)


Berlingske tidende

d. 2. dec. 2000

af

af

Bent Blüdnikow

d. 2. dec. 2000