Bøger / skønlitteratur / roman

Unge Philby


Beskrivelse


Gennem venner, kærester og kolleger tegnes et portræt af den senere så omtalte dobbeltagent Kim Philby (1912-1988) som ung og håbefuld agent.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 23. aug. 2013

Denne roman om den legendariske dobbeltagent Kim Philby henvender sig især til læsere med interesse for spioner og den kolde krig, og det vel at mærke læsere, som kan holde kursen trods forskellige lag og skiftende forklaringer romanen igennem.

Kim Philby (1912-1988) er en af de mest omtalte agenter i det tyvende århundrede. Hvis side var han egentlig på, og hvor lå hans loyalitet? Hos den engelske efterretningstjeneste, hvor han med stor succes gjorde tjeneste, eller hos Sovjetunionen, som han senere flygtede til? I denne roman beskæftiger Robert Littell sig med Philbys unge år, hvor han lod sig rekruttere og forføre af såvel den højere sags tjeneste som af kvinder. Der er nedslag i årene 1933-1945 i London, Wien og Moskva, og gennem forskellige personer tegnes et portræt af den unge og usikre Philby, der efterhånden udvikler sig til en dreven taktiker. Det vrimler med navne og markante episoder i romanen, men det er ikke lykkedes mig at gennemskue, hvad der er op og ned med Philby. Det ved vel heller ingen ret beset, heller ikke Littell, men han bidrager til gisningerne, og yndere af spionagelitteraturen vil nyde at lege med.

Amerikanske Robert Littell (f. 1935) har udgivet en række spionromaner i 1980'erne og 1990'erne. Han kan sammenlignes med navne som Graham Greene og John le Carré.

Roman om den legendariske dobbeltagent Kim Philbys unge år. Den er ikke voldsomt spændende, men de læsere, der er fascineret af spioner, agenter og den kolde krig må nødvendigvis have den med.


Politiken

d. 26. okt. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. okt. 2013


Information

d. 4. okt. 2013

af

af

Tonny Worm

d. 4. okt. 2013