Bøger / skønlitteratur til børn / dramatik

Unge spiller teater : en antologi


Beskrivelse


Fire skuespil. En rejse til Mars, et arkiv i en kælder, sort humor og skæve karakterer er nogle af ingredienserne i denne antologi, der byder på både en komedie og eksperimenterende teater. Det andet hold: 13 roller (10 piger og 3 drenge). Vejen til Mars: 12 roller (7 piger og 5 drenge). Fordi jeg bare har det sådan!: 10 roller (9 piger og 1 dreng). Virkelig: 7 roller (6 piger og 1 dreng).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Ann Luther Petersen

d. 14. mar. 2013

Ungdomsdramatik skabt i samarbejde mellem dramatikerne og unge spillere. Stykkerne er skrevet til den unge målgruppe, men kan på grund af det høje niveau både hvad angår form og indhold også være af interesse for voksne spillere.

Antologien indeholder værker af dramatikerne Line Knutzon, Daniel Wedel, Caroline Cecilie Malling Jørgensen og Gyrid Axe Øvsteng. Alle fire værker vil med deres indholdsmæssige tyngde, eksperimenterende form og kompleksitet være mere udfordrende for unge spillere end meget andet ungdomsdramatik. Knutzons Det andet hold foregår i en grotesk, kafka-agtig verden, og vægten er i stykket snarere på karaktertegningen end på handlingen. I Wedels Vejen til Mars er læseren/beskueren i tvivl om, hvorvidt den virkelighed, der præsenteres, er den rigtige, eller én, karaktererne selv har fundet på. Den skæve komedie Fordi jeg bare HAR det sådan! foregår i et arkiv, hvor medarbejderne venter på, at der skal ankomme kasser med ting, som skal arkiveres. Men en dag kommer der en kasse med et meget anderledes indhold. Virkelig, der er oversat fra norsk til dansk, er en barsk fremtidsfortælling, der foregår på en tv-station, hvor karaktererne håber på at komme med i et reality-program.

Venter på Britney, 2012, og Musical og Core, 2010, begge af Line Mørkeby kan anbefales til samme unge målgruppe.

Dramatik af høj kvalitet. Skrevet til unge spillere, men vil også være interessant for voksne skuespilgrupper.Informationer og udgaver