Bøger / faglitteratur

Unges digitale dannelse : en antologi


Beskrivelse


Antologi med 7 bidrag der belyser forskellige områder af digital dannelse som fx trivsel og adfærd, kompetencer, medborgerskab og demokrati, samt om de udfordringer, som de unge møder gennem digitale teknologier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. maj 2017

Denne antologi præsenterer og debatterer status for unges digitale dannelse anno 2017 på godt og ondt. Bogen har relevans for forældre samt pædagogiske faggrupper, der arbejder med børn. Derudover kan unge også godt selv anvende bogen i forbindelse med skoleopgaver om emnet.

Antologien indeholder 7 artikler med perspektiver på unges liv i en digital tidsalder forfattet af 8 forskellige fagpersoner med forskellige faglige baggrunde og tilgange til emnet. Artiklerne giver indblik i både mulighederne og udfordringerne ved den digitale teknologi for børn og unge, samtidig med at de anviser handlemuligheder for både fagpersoner og forældre til at hjælpe de unge med at begå sig digitalt.

Det er en både interessant og spændende udgivelse, som både giver et godt indblik i unges digitale liv samt inspiration til, hvordan de voksne omkring de unge kan være med til at danne dem digitalt, så de kan begå sig i den digitale tidsalder.

Vil man læse mere, kan man give sig i kast med titlen Digital dannelseDigital dannelse og den i den digitale verdens tidalder noget ældre, men stadig aktuelle Vil man læse mere, kan man give sig i kast med titlen og den i den digitale verdens tidalder noget ældre, men stadig aktuelle .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. aug. 2017

af

af

Kristian Nøhr Jensen

d. 10. aug. 2017