Bøger / skønlitteratur / noveller

Universets mørke : sci-fi horror antologi


Beskrivelse


Noveller. Igennem 12 noveller udforsker de 12 forskellige forfattere hybridgenren "sci-fi horror". Der er både splat, kosmisk horror, fremmede verdener, jordens undergang, rumrejsende, morbide eksperimenter med orme og meget andet godt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2015

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 30. jan. 2015

Underholdende novelleantologi, hvor forfatterne på opfindsom vis kombinerer træk fra to genrer - novellerne lanceres som "sci-fi horror". Både til læsere af science fiction og horror.

Samlingen består af 12 noveller samt forfatterpræsentationer. Novellerne er meget forskellige: nogle foregår i rummet i en fjern fremtid, andre på jorden i en nær fremtid. Nogle er splattede, mens andre bruger det snigende gys. Nogle indeholder rumskibe, mens andre har genmanipulerede killinger. Forfatterne tæller navne som A. Silvestri, Majbritt Høyrup, Lars Kramhøft, Klaus Æ. Mogensen, Flemming R. P. Rasch, Patrick Leis og Lars Ahn Pedersen. Antolgien er redigeret af Henrik Sandbeck Harksen, der står bag mange udgivelser indenfor primært horrorgenren.

I det store hele har novellerne en høj kvalitet og udvalget viser spændvidden i genrehybriden. Der er både klassiske horror fortællinger og noveller, der fornemt kombiner gyset med en refleksion over teknologi. Blandt de bedste er den splattede "Cestoda", den intelligente "Chalmers verden" og den dystre "Universets mørke". En meget underholdende udgivelse, dog er flere af novellerne skæmmet lidt af en mangelfuld redigering.

Mikala Rosenkildes novellesamling LegetøjEvent horizonAlien - det endelige opgør benytter sig også af hybriden "sci-fi horror" og flere af novellerne i "Universets mørke" er inspireret af film (der ofte kombinerer de to genrer) som Event horizon og Alien - det endelige opgørMikala Rosenkildes novellesamling Legetøj benytter sig også af hybriden "sci-fi horror" og flere af novellerne i "Universets mørke" er inspireret af film (der ofte kombinerer de to genrer) som og Alien - det endelige opgørMikala Rosenkildes novellesamling Legetøj benytter sig også af hybriden "sci-fi horror" og flere af novellerne i "Universets mørke" er inspireret af film (der ofte kombinerer de to genrer) som Event horizon og .


Himmelskibet

Nr. 45 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 45 (2015)


Proxima

Nr. 101 (2016)

af

af

Carl-Eddy Skovgaard

Nr. 101 (2016)