Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Untitled : Louise Madsen bag facaden


Beskrivelse


Louise Madsens (f. 2002) personlige beretning om sit liv. Om ungdomslivet i København, tilværelsen som influencer, venner, kærlighed og fester. Men også om den voldsomme hate på de sociale medier, som har ændret hendes tilværelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 4. okt. 2018

Mange unge piger vil glæde sig til at komme bag facaden på en af de mest omtalte youtubere i Danmark, Louise Madsen. 15 år gammel er hun en rollemodel for mange, men der er også omkostninger ved at eksponere sig selv.

Louise Madsen fortæller ærligt om sit liv i offentligheden som youtuber. Med 140.000 følgere er hun en af de mest kendte influencere i Danmark. Det handler bl.a om akne, vennerne, byture, familien og budskabet om at være sig selv, når hun uploader videoer på nettet. Men medaljen har haft en bagside med digital mobning, cutting og psykiske problemer. Bogen er fyldt med private fotos og tegninger. Sproget er holdt i enkle sætninger med mange statements.

Bogen skal ikke bedømmes på dens litterære kvaliteter, men på dens evne til at få en stor ung målgruppe i tale. Louise Madsen taler ungdommens sprog og med bogens fine layout, der veksler mellem tekst og billeder, er den et interessant bud på en letlæst biografi, som mange unge vil kunne spejle sig i. Og med dens fokus på digital mobning skriver den sig også ind i et aktuelt emne.

Efterhånden har en del youtubere skrevet bøger. Med sin vægt på omkostningerne ved at være en kendt youtuber, kan Louise Madsens bog minde om Min ærlighed af Fie Laursen.