Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Uopklaret


Beskrivelse


Udstillingskatalog i forbindelse med udstilling.

I forbindelse med udstillingen "Uopklaret" ses der nærmere på nogle af danmarkshistoriens mest skelsættende uopklarede sager - og et par af de opklarede.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. apr. 2016

Guf for dig, der interesserer dig for kriminalsager fra den virkelige verden. Fra besættelsestidens "Varulve-terrorister" til den modbydelige sag om "Amagermanden".

Beskrivelse af uopklarede sager fra politiets arkiver. Bogen er i 9 dele og kronologisk opdelt. Her er fx det historiske mord 22. november 1286 på konge Erik Klipping. Andre overskrifter er "Kvindedrabene og det moderne politis fødsel", "Besættelsestidens mysterier", "Efterkrigstidens mysterier", "Svindel, afpresning og tyveri", "Fra justitsmord til kold krig", "Forbrydelser mod børn", "Moderne tid" og "Cold cases". Under overskriften "serieforbryderen" beskrives kriminalsagen om "Amagermanden", der spænder over 20 år. En anden af de uopklarede historiske sager er fra besættelsestiden og efterkrigstiden. Den beskriver jagten på den nazistiske terrororganisation kendt som "Varulvene", der organiserede sig med såvel tyske som danske nazister som medlemmer. Frederik Strand har bl.a. også skrevet Førerens germanske arm, og er museumsleder på Politimuseet.

En dejlig tyk bog med uopklarede sager fra Danmarkshistorien. Spændende som en krimi, og samtidig formidling af historisk viden fra et Danmark i forandring. Velskrevet og underholdende.

Kan sammenlignes med fx Rejseholdets historie, hvor Frederik Strand er medforfatter.


Berlingske tidende

d. 6. maj 2016

af

af

Bent Blüdnikow

d. 6. maj 2016


Weekendavisen

d. 10. juni 2016

af

af

Arne Hardis

d. 10. juni 2016