Bøger / faglitteratur / erindringer

Uortodoks : min vej ud af jødisk fundamentalisme : erindringer


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1986) fortæller om sin opvækst i et ultraortodokst jødisk miljø i Williamsburg, New York. Hun er underlagt strenge religiøse regler og normer, men finder håb i den forbudte engelske litteratur.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 16. mar. 2020

Deborah vokser op i et lille isoleret jødisk samfund i New York. Hun er underlagt strenge religiøse regler og normer, men finder håb i den forbudte engelske litteratur. Til læsere af biografier og bøger om stærke kvindeskæbner.

Deborah er født ind i et ultraortodokst jødisk miljø i Williamsburg, New York. Hendes far er mentalt handicappet og hendes mor rejser, da Deborah er lille. Hun bliver i stedet opfostret af sine bedsteforældre. Det er et kærlighedsløst, strengt religiøst og kvindeundertrykkende liv. Deborah lærer sig det forbudte engelske sprog og besøger i smug det lokale bibliotek, hvor en ny verden åbner sig for hende i bøgerne. Litteraturen lægger kimen til hendes frihedstrang, og da hun bliver gift og får en søn, begynder hun at tage de første skridt ud i friheden.

Gribende beretning om livet som ortodoks jøde og en ung kvindes frihedstrang. Bogen er nem at læse, og man bliver hurtigt opslugt af den anderledes verden, og de ofre det kræver at være en del af det religiøse samfund. Fokus er mest på hendes liv som ortodoks jøde, og går lidt let henover hendes vej ud af religionen og hvordan det lykkedes hende at få sin lille søn med.

Minder meget om Oplyst. Er ikke lige så barsk, men i begge bøger møder vi stærke kvinder, der kæmper for deres selvstændighed og frihed fra strenge religiøse normer.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2020

af

af

Monica Severin

d. 3. apr. 2020

Interessante erindringer om forfatterens opvækst i et ultraortodokst jødisk miljø og hendes flugt ud af det meget lukkede og intolerante samfund. Der er noget virkelig fascinerende og tiltrækkende ve...


Kristeligt dagblad

d. 25. apr. 2020

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 25. apr. 2020