Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Uro i Zoo


Beskrivelse


Billedbog på vers. En stor transportkasse ankommer til zoo. De andre dyr begynder at gætte på hvilket dyr, der er ankommet til sit nye hjem. Er det et stort dyr eller et lille dyr?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2017

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 22. feb. 2017

En stor kasse ankommer til en zoologisk have. De andre dyr er spændte på, hvem der nu flytter ind. Billedbog på vers til højtlæsning for 2-4-årige.

En stor transportkasse skaber uro blandt dyrene i en zoologisk have. De flokkes om kassen og gætter på, hvem som er i kassen. Det bliver ikke nemmere, da dyret i kassen begynder at svare på deres spørgsmål. Dyret er nemlig større end en loppe og mindre end en gris. Det har ingen pigge, men en krop som er blød og rar. På bogens sidste opslag er der små findeopgaver til læseren og enkelte spørgsmål. Teksten er skrevet på vers. Illustrator er kendt fra andre billedbøger fx MåneskinsdragenÆslets fortælling om julenat. Forfatteren har skrevet flere bøger for børn og heraf er kun få oversat til dansk. Fx Æslets fortælling om julenatEn stor transportkasse skaber uro blandt dyrene i en zoologisk have. De flokkes om kassen og gætter på, hvem som er i kassen. Det bliver ikke nemmere, da dyret i kassen begynder at svare på deres spørgsmål. Dyret er nemlig større end en loppe og mindre end en gris. Det har ingen pigge, men en krop som er blød og rar. På bogens sidste opslag er der små findeopgaver til læseren og enkelte spørgsmål. Teksten er skrevet på vers. Illustrator er kendt fra andre billedbøger fx Måneskinsdragen. Forfatteren har skrevet flere bøger for børn og heraf er kun få oversat til dansk. Fx .

Flotte og farverige illustrationer med mange små sjove detaljer på hvert opslag. Billederne lægger godt op til dialog om dyr og forskelligheder. Bogen er oversat fra tysk, og ikke alle vers glider lige nemt i starten, men de vinder ved flere gennemlæsninger.

Der findes mange bøger om dyr og zoologiske haver fx Rita & Krokodille - Zoologisk HaveVenskab. Venskaber blandt dyrene i zoologiske haver beskrives også flot i Anthony Brownes søde bog VenskabDer findes mange bøger om dyr og zoologiske haver fx Rita & Krokodille - Zoologisk Have. er blandt dyrene i zoologiske haver beskrives også flot i Anthony Brownes søde bog .Informationer og udgaver