Bøger / skønlitteratur / roman

Uro : krimi


Beskrivelse


Krimi. Den uregerlige vicekriminalkommissær Axel Steen får til opgave at opklare et mord, der er sket, mens Ungdomshuset på Jagtvej blev ryddet. Det haster med en opklaring, for er den myrdede autonom? Har urobetjente slået ham ihjel? Hvad har PET med sagen at gøre, og hvordan hænger det hele sammen med narkobanderne?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 12. juni 2012

Alle, der fx i aviserne har læst om Ungdomshuset, de autonome, uropatruljen, banderne på Blågårds Plads og det kriminelle miljø i København, vil fascineres af denne krimi med klare referencer til virkeligheden. Det bliver nok ikke nødvendigt med formidling, en ny og god dansk krimiforfatter.

Stein er journalist, tidligere krimireporter for Jyllands-posten i København, og medforfatter til bogen Man jager et bæst og fanger et menneske, så han har både skriveevne og indsigt i emnet på plads, og begge dele afspejles i denne roman, der foregår samtidig med og lige efter rydningen af Ungdomshuset i 2007. På Assistens Kirkegaard findes en mand i autonomt udstyr myrdet, da man rydder Jagtvej 69. Er det urobetjente, der er gerningsmændene, vil balladen blive værre, så det haster med en opklaring. Den helt uregerlige vpk Axel Steen sættes på den komplekse sag med mange sidehandlinger og mulige gerningsmænd på begge sider af loven og med internationale spor. Det er en absolut realistisk historie, der fortælles dramatisk og vedkommende, og selv om virkemidlerne ikke er nye, fungerer bogen helstøbt, spændende, informativ og virkelighedstro.

Adler-Olsen har her fået en konkurrent, der skaber sig en central placering i den tætpakkede genre med politiromaner, hvor også journalister spiller en rolle. I stil med, men bedre end - fx de danske Hammer, Harvig og Ellemose.

Velskrevet, indsigtsfuld og spændende krimi fra det autonome miljø, bander og politiet i København og med linjer til Balkan.


litteratursiden.dk

d. 30. juli 2012

af

af

Lida Wengel

d. 30. juli 2012

Hardcore, poetisk, hæsblæsende. Fuldendt krimidebut fra 2200 Kbh N. har det hele – en kompliceret forbrydelse, en nuanceret persontegning og ikke mindst et indfølt portræt af bydelen Nørrebro. Krimien...


Berlingske tidende

d. 23. juni 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 23. juni 2012


Weekendavisen

d. 29. juni 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 29. juni 2012