Bøger / faglitteratur / håndbøger

Urteapotekeren


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 7. juni 2019

Lægeplanter fra A til Ø. Opslagsværk der i koncentreret form giver - til tider overraskende - oplysninger om de mest brugte helbredende urter i Danmark. For dem der ønsker seriøs information om lægeplanter.

Nyere, videnskabeligt baseret viden præsenteret i kort form om over 200 lægeplanter, deres kemi og anvendelse i moderne phytoterapi og i folkemedicinen. Bogen giver desuden praktisk vejledning i dosering og tilberedelse af urterne som tedroger og risiko for bivirkninger og andre forbehold er oplyst overalt. Bogen indeholder kapitler som fx: "Lægeplanternes indholdsstoffer", "Primære plantestoffer", "Sekundære plantestoffer", "Om plantenavne", "Lægeplanter fra A-Ø", "Sygdomsindeks: Hvilke sygdomme kan behandles med hvilke lægeplanter?", "Botaniske og medicinske fagudtryk", "Latinsk-danske plantenavne" og "Udvalgt litteratur og websites". Materialet er uden illustrationer. Forfatteren har arbejdet over 25 år i den danske helsebranche, er indehaver af forlaget Helikon og forfatter til en lang række meget forskelligartede bøger.

Omfattende og dog let overskuelig guide til lægeplanter på dansk. Ikke så visuelt indbydende men alt i alt et godt, fornuftigt og bredspektret opslagsværk.

En af de flotteste rent danske udgivelser om emnet er Danmarks vilde lægeplanterMit grønne apotek fra 2014. Danmarks "urtedronning", Anemette Olesen, har bl.a. lavet den fine, lille Mit grønne apotek med dyrkningsvejledning til nybegynderenEn af de flotteste rent danske udgivelser om emnet er Danmarks vilde lægeplanter fra 2014. Danmarks "urtedronning", Anemette Olesen, har bl.a. lavet den fine, lille med dyrkningsvejledning til nybegynderen.